My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, August 17, 2010

Diane Wynne Jones: The Time of the Ghost

Jännittävä ja nopealiikkeinen tarina tämä.

Sally - ainakin hän arvelee olevansa Sally - löytää itsensä tieltä kesäisenä iltapäivänä. Hän huomaa nopeasti, että kukaan ei kuule häntä, kukaan ei näe häntä ja hän voi kulkea seinien läpi. Eli hän on aave.

Hän tietää surullisen vähän muuta, hän tuntuu kadottaneen muistinsa. Ainoa asia hänen sumuisessa mielessään on, että on tapahtunut onnettomuus. Sally onnistuu hakeutumaan kouluun, jossa asuu johtajaopettajan neljän tytön joukko. Sitten hän kokee takaiskun. Kaikki neljä ovat hengissä. Kuka hän sitten on?

Sallyn - tai kuka hän sitten onkaan - kamppailu ensin tilanteensa selvittämisessä ja sitten - kun hän alkaa kulkea edestakaisin seitsemän vuoden kuluttua koittavan päivän, jossa hän makaa sairaalasa vakavasti loukkaantuneena, ja ensin tajuamansa päivän välissä, ja yrittää muuttaa menneisyyttä jäädäkseen henkiin, tekevät tarinasta epätavallisen kiinnostavan kummituskertomuksen.


1 Comments:

Anonymous Salla said...

Mä tykkäsin lapsena kauheasti Diana Wynne Jonesin kirjasta Noidan veli. Yritin vähän aikaa sitten lukea sitä uudestaan. Ei tullut mitään, ei oikein vetänyt. En yrittänyt väkisin enemmän, saa nähdä koetanko myöhemmin uudestaan. Lapsuuden lukumuisto on vahva ja intensiivinen.

12:26 AM  

Post a Comment

<< Home