My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, July 13, 2010

Stephenie Meyer: Uusikuu

Maailman tällä hetkellä suosituin vampyyrisaaga jatkuu. Nyt Edward, marmori-ihoinen vampyyri, antaa pakit Bellalle. Bella ottaa asian raskaasti, mutta löytää lohtua intiaaniystävästään Jacobista, kunnes Jacob muuttuu ihmissudeksi.

Lisäksi metsät alkavat kuhista ihan vieraita, hyvin verenhimoisia vampyyrejä, Edward yrittää itsemurhaa, ja Bellan isä raivostuu tytön hankittua moottoripyörän. Jo edellisestä osasta tuttuun tyyliin Bellaa eivät häiritse vampyyrit eivätkä ihmissudet, mutta kiukkuinen isä ja moottoripyörä saavat hänet hyytelöksi.

Jos olisin alle 20-vuotias, ottaisin varmaan vakavammin 20 vuotta täyttämisen kauhut (eräs Bellan painajaisista), mutta nyt tolkun riemun ja hämmingin välimaastossa. Toisaalta kirja on varsin vauhdikas ja pystyn jopa samastumaan rakkauselämän karuselliin - se on yleisinhimillistä (jos näin voi ilmaista, kun osa kärsijöistä on ei-inhimillisiä).


0 Comments:

Post a Comment

<< Home