My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, July 22, 2010

Gaile Parkin: Kigalin kakkukauppa

Tasa-arvo-, koulutus- ja HIV/AIDS-kysymyksiin paneutunut, Afrikassa ikänsä asunut Gaile Parkin on kirjoittanut romaanin sydäntään lähellä olevista asioista. Melkoisesti hän saarnaa, vaikka tavoittelee "Naisten etsivätoimisto" -tyyppistä yksinkertaista kuvaustapaa. Kirja on silti varsin leppoisa ja kohtuullisen luettava.

Tansaniasta Ruandaan muuttanut Angel leipoo ammatikseen kakkuja eri tilaisuuksiin. Kakut vaikuttavat aika yksinkertaisilta - sokeri- tai sienikakkuja; Angelin erikoisuus on kakkujen muoto ja väritys. Lentämisestä haaveileva tyttö saa syntymäpäiväkakuksi lentokoneen, jonka pyrstössä kynttilät luovat vaikutelman savuvanasta ja liikeuralle pyrkivien naisten juhlakakku on Ruandan setelin näköinen. Kun eräs nainen haluaa täysvalkoisen, mzungu-tyyppisen (valkoisten ihmisten malliin) koristeettoman hääkakun, Angel pelkää menettävänsä kaikki asiakkaansa noin kehnon kakun vuoksi.

Angel järjestelee myös ihmisten asioita, mieluiten avioliittoja. Ongelmina tulevat esiin AIDS, kansanmurha ja pahoinpitelyt, lapsisotilaat, lapsiaan prostituutiolla elättävät naiset ja kaiken keskellä komeasti elävät wazungut - kansainvälisten järjestöjen työntekijät, joita laskutetaan kaikesta kymmenkertaisesti - onhan heillä rahaa.


1 Comments:

Blogger Unknown said...

Hei! Kirjoitin just tästä samasta kirjasta omaan blogiini http://happamiasanoikettu.blogspot.com/2010/07/gaile-parkin-kigalin-kakkukauppa-ja.html ;-)

Ilmeisesti et sitten tykännyt ihan yhtä ehdottomasti kuin minä?

4:52 PM  

Post a Comment

<< Home