My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, July 26, 2010

Fred Vargas: Jalattomat, elottomat

Fred Vargasin hajamielinen komisario Adamsberg lähetetään Lontooseen konferenssiin. Häntä vastaan tulee omalaatuinen juoppo lordi, joka väittää nähneensä Highgaten hautausmaalla sisään pyrkiviä kenkiä, joissa on jalat. Adansmerg ja asiaa tutkiva englantilainen poliisi toteavat, että hautausmaalle on tosiaan menossa jakoja, ja Adamsbergin avustaja Danglard arvelee tunnistavansa serbialaisen setänsä jalat.

Ennen kuin jalkakysymykseen ehditään perehtyä, Pariisista löytyy ruumis, joka on jauhettu todella pieneksi - ruumiin osia on 460 kappaletta. Adamsberg selvittää jauhetun ruumiin tapausta, joka johtaa hänet takaisin Danglardin sedän - tai ehkä serkun - jalkoihin Highgatessa ja pikaisesti Serbiaan vampyyrien jäljille. Kaiken lisäksi joku korkea-arvoinen on lavastamassa Adamsbergia itseään murhaajaksi.

Adamsberg on todennäköisesti rikoskirjallisuuden omituisin komisario. Hänen menetelmäänsä kutsutaan "pilvien lapioimiseksi". Toimiiko pilvien lapioiminen, jos vastassa on vampyyrejä, Ranskan korkeimman hallinto-oikeuden varapresidentti ja poika, jonka äidin kanssa Adamsberg ei muista koskaan maanneensa? Jutussa vilahtaa Suomikin.

Kummastuksempaa ja kummastuksempaa, kuten Liisa Ihmemaassa sanoisi.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home