My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, October 22, 2009

Johan Theorin: Hämärän hetki

"Hämärän hetki" ei ole kummitustarina kuten "Yömyrsky", mutta tässäkin on sumun peittämän Öölannin aavemaista tunnelmaa. Nils Kant tunsi alvarin tehdessään siellä murhia (alvari on Öölannin nummialue). Hän pakeni poliisisurman jälkeen vuonna 1945, palasi kotiin ruumisarkussa 1960-luvulla, mutta vanhan väen mukaan hän kulkee yhä, joko elävänä tai kuolleena.

Pikku Jens katosi kaksikymmentä vuotta aikaisemmin sumussa - hänen otaksuttiin hukkuneen. Nyt vanhainkodissa asuva isoisä saa kirjekuoressa Jensin sandaalin. Iäkkäät alkavat taas pohtia - oliko Nils Kantin arkussa vain kiviä? Kulkeeko hän yhä alvarilla? Ja pitivätkö huhut Nilsin sota-aikana piilottamasta aarteesta paikkansa? Kuka rahoitti Martin Malmin uuden laivan?

Ja miksi kyselijät kuolevat?

Mainio tarina, ei tavallinen dekkari, vaan kolmen aikajakson välillä liikkuva kansankertomus, sellainen, joita kerrotaan hämärän hetkenä, kun ovet suljetaan ja ulkona liikkuu vain sumu.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home