My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, March 12, 2009

Alfred Bester: Synergisti

Alfred Besterillä on ollut jonkinlainen maine scifi-piireissä kahden kirjan takia - joista tämä ei ole kumpikaan. "Synergisti" edustaa paremminkin sitä hilpeänpuoleiseksi tarkoitettua, B-luokan space operaa, jota Heinlein kirjoitteli nuorisolle. Riittänee, kun kerron, että henkilöinä ovat Titanian Keiju ja Titanin (ei saa sekoittaa Titaniaan) Kuolonruhtinas, ja että miespuolinen päähenkilö taistelee Ganymedeen mammutteja vastaan säilyttääksen maorikuninkaan arvonimensä.

Tunnen myötätuntoa Matti Rosvallia kohtaan kääntämisurakasta - jouduin aikoinani kuuntelemaan aiheellisia valitusvirsiä Book Studion tavasta maksaa suomentajilleen - tai pikemminkin olla maksamatta. Siitä huolimatta Rosvall on tehnyt lukemisesta tuskaa. Olisi käännöksen kai sentään yhden kerran voinut lukea läpi säästääkseen lukijan edes osasta taivutus-, lauserakenne- ja kirjoitusvirheistä. Mutta se on Book Studiota teille.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home