My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, December 07, 2008

Alexandra Marinina: Kuoleman käsikirjoitus

Nastja Kamenskaja on ylittänyt 40 vuoden rajapyykin ja joutuu pohtimaan suhdettaan elämään ja ammattiinsa, kun hänen luotettava esimiehensä jää eläkkeelle ja tilalle tulee Nastjan jo yliopistoaikoina halveksima Afanja. Afanja puolestaan pyrkii lähinnä haukkumaan alaisiaan ja keräämään irtopisteitä julkisuudessa näyttävillä jutuilla piittaamatta siitä, ovatko todisteet hänen spekulaatioidensa mukaisia vai eivät.

Taas paljastuu, miten kylmäveristä elämä Venäjällä on. Afanja läpäisi yliopiston lahjomalla kahvilla ynnä muilla länsimaisilla tuotteilla (laittomasti hankituilla tietysti) opiskelutoverinsa tekemään tehtävänsä. Nastja on yksi työn tehneistä, mutta sillä ei saa kunnon otetta pomosta - kaikkihan sitä tekivät. Nykyinen rikos haarautuu moneen suuntaan, mutta alkukohta on televisiolle kuvattavan sarjan kokema hämminki - autonkuljettaja on ammuttu ja käsikirjoituksen kirjoittajan vaimo siepattu. Jutussa pyörii mukana palkkatappaja ja alkaa paljastua, että kyse ei ole saatananpalvojista, kuten Afanja mielellään toivoisi, vaan kahden mafiasuvun keskinäinen välien selvittely.

Loppujen lopuksi tärkeää ei ole, kuka tappoi kenet - sitähän nyt tapahtuu koko ajan - vaan onnistuuko Afanja pelottelemaan Nastjan vai ei. Masentavampaa ja masentavampaa.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home