My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, May 16, 2007

Peter Robinson: Pinnalla ja kätkössä

Pidän sekä Peter Robinsonista että Stephen Boothista, mutta sekoitan heidät aina keskenään. Niinpä minulla on uuden kirjan kanssa tiettyjä hämmingin hetkiä. Tämäkö on se maalaispoliisi, jolla on judoa harrastava kaupunkilainen työpari? Vai se, jonka työpari on raiskattu? Robinson on se, jonka työpari on raiskattu.

Tällä kertaa ylikomisario Alan Banks joutuu melkoiseen pyöritykseen. Kahden poliisipiirin alueella on kadonnut teinityttöjä, ja sarjamurhaajan epäillään olevan irrallaan. Juttu alkaa purkaantua, mutta käydä myös mutkikkaammaksi, kun perheväkivaltaa pakeneva nainen hälyttää poliisit vastapäiseen taloon, jossa tapellaan. Nainen on tutustunut vastapäiseen rouvaan ja todennut, että häntäkin pahoinpidellään. Niinpä hän heti uskoo, että naista hakataan. Paikalle tuleva poliisipari löytääkin vaimon kolhittuna eteisestä, mutta etsiessään pahoinpitelijää he löytävät kellarista enemmän ja pahempaa - surmatun teini-ikäisen.

Juttu menee pahaksi, vaikka sarjamurhaaja löytyykin tuoreeltaan - vai löytyykö? Amerikkalaiset jännityskirjailijat rakastavat sarjamurhaajia, mutta heillä ne ovat kahden peliä - murhaajan ja poliisin. Peter Robinson keskittyy siihen, miten moneen ihmiseen murhat vaikuttavat, ja miten kauan. Hyvää ja vakaata työtä.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home