My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, May 24, 2007

Patricia McKillip: The Sorceress and the Cygnet

Pidän McKillipin kirjoissa kaikesta muusta paitsi hänen henkilönnimistään. Tässäkin kirjassa on henkilöitä nimillä Nyx Ro, Calyx Ro ja Corleu.

Ron huone pitää vanhaa valtaa muiden Holdien yllä. Ron tunnus on joutsen, Cygnet. Holdien tunnukset ovat samalla tähtikuvioita ja tarinoita. Tiekansan jäsen, Corleu, erottuu muista valkoisen tukkansa vuoksi. Tukan hän on perinyt mieheltä, jonka hänen iso-isoäitinsä kerran tapasi maissipellossa. Corleu on rakastunut Tieliin, tiekansan kauneimpaan tyttöön. Kun Corleun heimo päättää viettää talven deltalla, he joutuvat suolla ajattomaan paikkaan ja jäävät sinne ansaan. Corleu yrittää pelastaa heidät (ja varsinkin Tielin) ja sekaantuu tähtikuvioiden ja tarujen ketjuun. Tinuri, Sokea Lady, Tulikettu ja Tanssija haluavat anastaa Joutsenen sydämen ja Corleun on autettava heitä saadakseen Tielin takaisin.

Vastapuolella on Ro Holding, jota hallitsee Lauro Ro. Hänellä on kolme tytärtä, jotka eivät tunne isiään. Nyx Ro, taikavoimia etsivä tytär ja suonoita, tapaa Corleun ja haluaa voimat, joita Corleu tuo tullessaan. Kiista käy kuolettavaksi koko Ron huoneelle. Hyvää McKillipiä.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home