My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, December 14, 2006

Jeff Lindsay: Dexterin pimeät unet

Häiriintynein jännityskirja, jonka koskaan olen lukenut, joten ehdoton "täytyy"-kirja alan harrastajille.

Dexter on kiltti nörtti, poliisin ottopoika, jonka ainoa sukulainen on ottosisar Deborah. Deborah on poliisi, ja Dexter tekee myös töitä rikospaikkatutkijana. Sen lisäksi hän on sarjamurhaaja.

Dexter kuvataan heti alussa työnsä tunnontarkasti tekevänä murhaajana. Hän saa taiteellista tyydytystä uhriensa surmaamisesta ja paloittelusta, vaikkakin inhoaa hommaan liittyvää sotkua. Hänellä on rajoitus: hän tappaa vain pahoja ihmisiä. Sen hän lupasi aikoinaan ottoisälleen, poliisi Harrylle. Nyt Dexterillä on ongelma. Kaupungissa on irrallaan toinenkin paloittelumurhaaja, joka käyttää aivan samaa menetelmää kuin Dexter ja tuntuu tietävän hänestä kaiken. Kaiken lisäksi Dexter näkee unia, jotka ennustavat murhat. Käveleekö hän unissaan vai onko hän seonnut? Tähän asti hän on ollut mielestään aivan täysijärkinen. Dexter poloinen joutuu asioita selvitelleessään monenlaiseen, jopa suutelemaan tyttöystäväänsä...

Mahtaako Dexter-nimi viitata "Dexterin laboratorio" -animaatiosarjaan, jossa tutkija Dexterin riesana on tanssahteleva sisko?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home