My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, February 11, 2006

Bill Bryson: Lyhyt historia lähes kaikesta

Nimensä mukainen kirja, jos "lähes kaikki" tarkoittaa luonnontieteitä. Erinomainen, kattava tietoteos, jossa on viimeisimmät uutiset lähes kaikesta ja lisäksi mielenkiintoisia ja hauskoja yksityiskohtia tieteiden historiasta ja niistä merkillisistä ihmisistä, jotka tiedettä ovat edistäneet (tai joskus haitanneet).

Bill Brysonilla on hyvä tapa kertoa paitsi mitä tiedetään, myös se, mitä ei tiedetä ja mistä riidellään ja miksi. Lisäksi hänellä on vielä parempi tapa kertoa mutkikkaistakin asioista ymmärrettävästi (ja joskus mainita, että hän ei ymmärrä jotakin). Tosin kirjasta saa myös painajaisia. Ei kannata suunnitella elämää kovin pitkälle, kun maailma todennäköisesti tuhoutuu viimeistään ensi torstaina - niin moni katastrofi vain odottaa toteutumistaan ja on jo myöhässäkin Yellowstonen supertulivuoresta ja asteroideista siihen mahdollisuuteen, että hyttyset alkavat levittää AIDSia. Kanteen pitäisi painaa varoitusteksti: "Ei heikkohermoisille!"

0 Comments:

Post a Comment

<< Home