My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, February 03, 2006

Andre Norton - Mercedes Lackey: The Elvenbane

Fantasiakirja, jossa ilmeisesti Andre Norton on kehittänyt juonen ja Mercedes Lackey henkilöt. Juoni pysähtyy puoliväliin. Kyseessä on maailma, jossa ihmiset ovat saaneet niskaansa haltiaherrat ja lohikäärmeet. Lohikäärmeet ovat piilossa, haltiat hallitsevat koko maailmaa. Puoliveriset, haltian ja ihmisen jälkeläiset, ovat magiassa voimakaampia kuin kumpikaan vanhemmistaan. Sen vuoksi haltiat yrittävät estää heidän syntymänsä. Joitakin lapsia silti aina syntyy ja pääsee pakenemaan. Velhot (maagisia taitojaan käyttävät puoliveriset) etsivät heitä ja tuovat heidät salaiseen linnoitukseensa.

Lohikäärmeet ovat huvin vuoksi levittäneet huhua "haltiansurmasta".Heillä on muodon muuttamisen kyky ja he liikkuvat usein ihmisten ja haltijoiden joukossa. Puoliverinen syntyy paikassa, jossa lohikäärme sattuu todistamaan syntymään ja adoptoi vauvan. Tämä vauva, Shana, sotkeutuu hiukan kaikkien asioihin ja aiheuttaa sodan haltijoiden ja velhojen kesken.

Juoni jatkuu kirjassa "The Elvenblood".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home