My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, May 29, 2010

Diane Wynne Jones: Aarnikotkan vuosi

"Aarnikotkan vuosi" on itsenäinen jatko kirjalle "Derkinhovin musta ruhtinas". Useita henkilöitä ei erityisemmin esitellä, ei myöskään lähtötilannetta. "Derkinhovin mustan ruhtinaan" lopputilanteesta on kulunut kahdeksan vuotta. Velhokoulu on mennyt rappiolle epäpätevien opettajien vuoksi, mutta innokkaat velhotaitojen oppijat eivät tiedä sitä. Ryhmä oppilaita on tullut kukin omia teitään, kaikki salaa omista vaihtelevista syistään. Kun koulu aloittaa lähettämällä kerjuukirjeitä heidän lähtöpaikkoihinsa, koulu on kohta korviinsa asti salamurhaajissa, legioonalaisissa, merirosvoissa ja kiukkuisissa kääpiöissä. Tämä ei suuresti edistä opiskelua, joka muutenkin on hankalaa, koska useimmat tunnit pitävät täydellisen epäpätevä opettaja Wermacht (liekö nimi sanaleikki?) ja koulun rehtori Corkoran, joka haaveilee matkasta Kuuhun.

Onneksi kuuden tärkeimmän oppilaan ryhmän keskuksena on aarnikotka, jonka isä on velho Derk. Joukko onnistuu sivustatuen avulla jotenkuten pitämään pintansa ja jopa oppimaankin jotakin - pääasiassa vahingossa. Minusta kirja on hauskimpia Diana Wynne Jonesin kirjoittamista - hämmensin lukiessani perheeni nauramalla koko ajan ääneen.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home