My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, May 09, 2010

Kari Hotakainen: Elämä ja muita juttuja

Tulipa luettua kokoelma Hotakaisen ilmeisesti Helsingin Sanomiin kirjoittamia kolumneja ajalta, jolloin Mika Häkkinen ajoi Formulaa ja Boris Jeltsin kauhistutti Euroopan johtajia, kuten Jacques Chiracia ja Helmut Kohlia. Voisi sanoa, että mikään ei vanhene niin kuin menneen ajan kolumni, mutta enpä sano. Hotakaisella on paljon sanottavaa, joka toimii koska vain. Vaikkapa hänen tekstinsä siitä huolesta, että suomalainen nuori ei lue suomalaista kirjallisuutta.

Tässä vaiheessa korviini kantautuu vanhan virren toinen säkeistö: entä jos nuori poika etääntyy lopullisesti kotimaisesta kirjallisuudesta? Entä sitten. Samalla vaivalla etääntyy monesta muustakin asiasta. Taajamissa varttuu moni nuori, joka etääntyy poliittisesta päätöksenteosta, murtomaahiihdosta, nykyisestä tyttöystävästään ja englantilaisesta popmusiikista. Etääntyminen on yksi nuoren perusoikeuksista.

Ah niin. Ja jotkut asiat ovat ikuisia, kuten Kata Kärkkäinen, jolle Hotakainen tässä kokoelmassa kirjoittaa esikoisromaanin vuoksi.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home