My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, May 04, 2010

Lawrence Sanders: Kolmas kuolemansynti

"Kolmas kuolemansynti" muistuttaa monessa suhteessa ensimmäistä. Molemmissa seurataan sarjamurhaajaa alusta asti rinnakkain poliisin kanssa. Kummassakin murhaaja viettää kaksoiselämää - tässä nainen, Zoe, vielä täydellisemmin kuin "Ensimmäisen kuolemansynnin" mies. Molemmissa kirjoissa korostetaan erityisesti valtavaa työ- ja miesmäärää, jonka murhatutkinta sitoo. Ja kummankin kirjan murhaaja on lääke- ja luontaistuotefriikki ja lukitsee kotinsa suorastaan pakkomielteisesti.

Tutkimuksia päätyy taas johtamaan Edward X. Delaney, jolla on aikaa runsaasti käsissään - hän on kunnolla eläkkeellä ja Monica-vaimo on innostunut naisasialiikkeestä ja viettää aikansa luennoilla, konferensseissa ja naisten piireissä. Seuraa pari pirteää perheenkeskistä keskustelua, kun Edward alkaa epäillä murhaajaa naiseksi.

Zoe on enimmän osan ajastaan hiirimäinen nainen, jota kukaan ei vilkaise edes kerran saati kahdesti. Kerran kuussa hän pukeutuu vampiksi, iskee härskisti miehen ja tappaa tämän raa'asti. Poliisin pulmana on jälkien täydellinen puute ja myös poliittinen ongelma; murhat tapahtuvat hotellikonferenssien yhteydessä ja New Yorkin matkailu kärsii. Politiikka ja rikostutkinta sekaantuvat hyvään Sanders-tyyliin.

Ja Edward X. Delaney on mahtava mies!


0 Comments:

Post a Comment

<< Home