My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, September 12, 2007

Barbara Hambly: The Walls of Air


Jatkoa kirjalle "The Time of the Dark". Darwathin pakolaiset ovat päässeet Gaen linnoitukseen, joka on tuhansia vuosia vanha ja kestää Pimeyden hyökkäykset. Ongelmat eivät ole silti ohi. Ruoasta on pulaa, lisää pakolaisia saapuu isoina ryhminä, johtajat näykkivät toisiaan. Nuori kuningatar Minalde ja Kaliforniasta tullut Rudy rakastuvat toisiinsa, mitä kukaan ei katso hyvällä silmällä.

Rudy lähtee vanhan velho Ingoldin kanssa etsimään apua velhojen kaupungista Quosta, joka on sulkeutunut ulkomaailmalta. Matka on pitkä ja katkera. Sillä välin Gil tarvitsee sekä miekkaansa että oppineen taitojaan, kun hän ja Minalde yrittävät ratkoa linnoituksen ja Pimeyden salaisuuksia.

Taas kerran tavallisten ihmisten elämä ja ongelmat saavat runsaasti tilaa ja elämää. Henkilöt ovat todellisia ja hengittävät kirjassa luontevasti. Voi melkein nähdä, haistaa ja maistaa lapset, jotka kauhuista piittaamatta käyvät lumisotaa linnakkeen ympärillä, vartiosto, joka tekee tiloissaan pontikkaa, ja pyykkiä pesevät naiset. Tässä ei pelasteta maailmaa abstraktissa hyvän ja pahan kamppailussa, vaan ihan konkreettisesti ihan todellisia ihmisiä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home