My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, August 17, 2007

Colin Dexter: Kainin tyttäret

Dexterin kirjat ovat aina ärsyttäneet minua - juonet hyppelevät kuin pikkulinnut hangella. Yhtäkkiä arvoitus ratkesi mielessäni. Colin Dexter, samoin kuin hänen etsivänsä Morse, harrastavat ristisanatehtäviä. Kirjat on rakennettu samalla periaatteella. Milloin mennään ylä-, milloin alanurkassa, milloin pysty-, milloin vaakasuoraan. Lopulta ristikko on täydellinen, ja siinä vaiheessa vasta saadaan täytetyksi viimeinen sana (tässä tapauksessa sana oli "taskumatti"; nimittäin Morsen ratkomassa ristikossa).

Kunnioitettu yliopiston opettaja löydetään murhattuna. Jutun ympärillä pyörii yllättäviä henkilöitä, joilla ei tunnu olevan mitään - tai vain vähän tai epäsuoraa - tekemistä murhan kanssa. Opettaja Julia Stevens, ilotyttö Ellie Smith ja ikkunasta hypännyt opiskelija Matthew Rodway eivät tunnu mitenkään liittyvän tähän raakaan rikokseen. Eivät aluksi. Mutta sanaristikoista ei koskaan tiedä...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home