My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, September 05, 2007

P. C. Hodgell: God Stalk


Pitkästä aikaa kansikuva, jota kehtaa esitellä. Olen elänyt Jamen kanssa nyt kaksi vuosikymmentä - luin tämän kirjan ensimmäisen kerran vuonna 1987. Jatko-osat ovat olleet paholaismaisen vaikeita löytää, pelkään, että tarina ei lopu koskaan. Hodgell on oikeasti kanadalainen professori, joka on kirjoittanut työnsä lomassa.

Joka tapauksessa, tässä kirjassa Jame - Jamethiel - tulee Tai-tastigoniin, tuhannen jumalan kaupunkiin, pohjoisilta mailta ilman menneisyyttä ja muistia. Ei kestä kauan ennen kuin hän kääntää kaupungin korvalleen. Hän päätyy kapakkaan nimeltä Res a B'tyrr, joka on sotkeutunut julistamattoman kauppasotaan naapurin Skyrrman-kapakan kanssa. Lisäksi Jame haluaa testata Tai-tastigonin jumalien todellisuutta ja kaupan päälle päätyy Varkaiden Kiltaan pelastettuaan vanhan Penarin, jolla on salaisuus hallussaan.

Tai-tastigon on kaupunki, jossa haluaisi asua - paitsi ei enää tässä iässä - vaikuttaa hiukan rauhattomalta paikalta. Jame kuuluu kolminaisuuteen, joka on tullut Rathillieniin vuosisatoja sitten. Kolmikasvoinen jumala taistelee Ikuista Pimeyttä vastaan, mutta on itsekin tuhoava voima. Jame on Kencyr - yksi kolmesta kansasta, Kencyr, Kendar ja Arrin-Ken - mutta ei muista mitään ajasta sen jälkeen, kun hän pakeni kotilinnakkeestaan, siihen hetkeen, kun hän saapui Tai-tastigoniin.

Kirja oli ensin melko hämmentävä lukea, mutta saatuani käsiini kaksi seuraavaa osaa asiat ovat suuresti selvinneet. Kunhan vain löytyisi jostakin neljäs osa...


0 Comments:

Post a Comment

<< Home