My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, July 10, 2007

Mercedes Lackey: Winds of Fate

Lackeyn seuraava Valdemar-trilogia Talia-trilogian jälkeen (Talia-kirjat olen aikaisemmin käsitellyt). Väliin kuuluisi kirja "By the Sword", jossa prinsessa Elspethin äiti menee naimisiin. Niinpä tässä kirjassa kaksoset ovat syntyneet kruununperijöiksi ja Elspeth on valmis lähtemään omin nokin seikkailemaan - kuten hän suurella tarmokkuudella tekeekin.

Kirjassa tutustutaan myös Haukkaveljiin (joita esiintyi myös Vanyel-kirjoissa) ja aarnikotkiin. Paha Adept (miten senkin termin määrittelisi? Erittäin pitkälle edistynyt magian harjoittaja?) ahdistelee Haukkaveljiä. Elspeth tarvitsee magian opettajaa. Niinpä sitten taistellaan ja selvitellään perheongelmia (Darkwindin, Haukkaveljen) hyvää vauhtia.

En halua enkä saa tasokas -lukija -pisteitä Lackey-mieltymyksestäni, mutta jokaisella on omat kioskikirjansa, ja olen aina pitänyt Lackeyn huumorista ja hänen asiallisen reippaista sankarittaristaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home