My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, August 15, 2011

Lee Child: Viides matkustaja

Jack Reacher matkustaa aamuyöllä New Yorkin metrossa vaunussa, jossa on hänen lisäkseen neljä muuta. Yksi osoittaa kaikkia itsemurhapommittajan merkkejä. Reacher huolestuu ja menee puhuttelemaan naista. Tämä ampuu päänsä tohjoksi.

Tästä alkaa tarina, jossa Reacherilla on vihollisia joka suunnalla Yhdysvaltojen presidentistä terroristiryhmään asti. Ei niin hyvä Reacher kuin aikaisemmin lukemani - jostakin syystä terroristit saavat aina kirjailijan sekoamaan kliseisiin. Ärsyttävää on myös, että kaikki neljä muuta vaunussa olijaa ovat yhteydessä toisiinsa, Reacher onnistuu olemaan ainoa sivullinen. Miten hän sattuukin aina tuppaamaan itsensä jonkin mahdottoman tilanteen keskipisteeseen viattomana kuin vauva? Teräsmies hän onneksi ei ole - tässä käy ilmi, että hän ei ymmärrä yhtään mitään kännyköistä eikä tietokoneista, vaikka kirjan alkuperäinen julkaisuvuosi on 2009.

Huonompaakin on luettu, parempaa onneksi myös.0 Comments:

Post a Comment

<< Home