My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, August 07, 2010

Italo Calvino: Jos talviyönä matkamies

Calvinon hyvin calvinomainen kirja lukemisesta, kirjoista, kirjoittamisesta, väärennöksistä, sensuurista ja muista aiheeseen liittyvistä teemoista.

Tarina alkaa, kun Lukija ostaa kirjakaupasta Italo Calvinon kirjan "Jos talviyönä matkamies". Kyseessä on viallinen painos, alkusivut toistuvat uudelleen ja uudelleen. Närkästynyt Lukija menee vaihtamaan kirjaa ja saakin aivan toisen kirjan "Malborkin asutuksen ulkopuolella", joka myöskään ei ole kokonainen. Kirjat jatkavat seikkailujaan, käyvät monimutkaisemmiksi, Lukija kohtaa Lukijattaren, tarina kulkee aian vain oudompien paikkojen kautta, mukaan ilmestyy Väärentäjä ja Kirjailija ja olemme saaneet koko Calvinon kirjallisuusfilosofian. Lohdullisesti

Niin kauan kuin tiedän että maailmassa on joku joka tekee temppuja pelkästä temppuilunhalusta, niin kauan kuin tiedän että on nainen, joka rakastaa lukemista lukemisen vuoksi, voin olla vakuuttunut että maailma jatkuu...


Kosmokomiikan lukijat tunnistavat tuttuja teemoja. Kirjallisuuden lukijat tunnistavat kirjallisuuden lajeja ja alalajeja. Filosofitkin varmaan löytävät ideoita. Ja lopulta teema kiertyy alkuun:

Olen lopettamassa Italo Calvinon romaania "Jos talviyönä matkamies".3 Comments:

Blogger Jani said...

Tämähän kuulostaa mielenkiintoiselta. Taidankin etsiä tämän kirjan seuraavaksi käsiini. Kiitoksia muuten blogistasi, olen saanut hyviä kirjavinkkejä täältä.

1:12 AM  
Blogger Hanne said...

Jopa löysin kivan kirjablogin!
Heti ensitutustumalta löysin monta kirjaa, jotka jo tilasin itselleni kirjastosta.
Hyvää kesän jatkoa ja lukuhaluja!

3:26 AM  
Blogger Mette said...

Kiitos ystävällisistä kommenteista!

7:20 AM  

Post a Comment

<< Home