My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, March 01, 2010

Timo Vihavainen: Länsimaiden tuho

Vihavainen on kirjoittanut teoksen, joka panee ajattelemaan hyvin monia asioita. Kuten ajatuksia nostattavat kirjat usein, osa saa minut nyökyttelemään myöntävästi, osa pohtimaan vakavasti ja osasta olen eri mieltä - ehän kirja muuten ajatuksia herättäisikään? Koska kirjassa on käytetty materiaalina Kanava-lehden kolumneja ja muuta aikaisemmin työstettyä materiaalia, hetkittäin uidaan myös suomalaisen filosofian ahtaassa ankkalammikossa ja potkitaan naapuriankkoja räpyläjalalla päähän, kuten vaikkapa Himasta - pikkumaisuudet olisi ehkä voinut karsia hiukan tehokkaammin.

Nykyisessä "kaikki on islamin syytä" -ilmastossa on virkistävää lukea teos, joka käsittelee länsimaita länsimaiden näkökulmasta eikä siitä ikuisesta "toi sen teki". Vihavaisen johtopäätökset ovat myös karmivia, koska niitä ei voi ajatteleva ihminen helpolla kumota. Kuten:

- Mikä nykyään on länsimaisen demokratian johtavin päämäärä?
- Hyvyys, Totuus, Oikeus, Demokratia, Tasa-arvo?
- Ei.
- Shoppailu.


1 Comments:

Blogger Kirjapeto said...

Sain kirjan lainaan ja se lojuu luettavia-pinossani. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo loppupäätelmä, täytynee siirtää se lähemmäs pinon pintaa.. :)

3:18 AM  

Post a Comment

<< Home