My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, July 30, 2009

John Follain: Viimeiset kummisedät

John Dickie kirjoitti kirjassaan "Cosa Nostra" Sisilian mafian historian. John Follain kertoo viime vuosikymmenien tapahtumat - niin sanottujen corleonelaisten nousun ja tuhon. Mafian loppua ei ole näköpiirissä - mafia on soluttautunut niin korkealle ja laajalle Italian yhteiskuntaan (Berlusconi muun muassa kirjan todisteiden mukaan), että siitä ei päästä.

Sellaiset johtohenkilöt kuin Luciano Leggio, Toto Riina ja Bernardo Provenzano ja poliisit ja tuomarit, jotka yrittivät lopettaa heidän uransa ja tulivat heidän murhaamikseen, kuten Alla Chiesa, Falcone ja Borsellino, jotka mafia tappoi, kuvataan myös. Yksityiskohdat keskusteluja myöten on saatu "pentitojen" (katujien) haastatteluista ja poliisin piilonauhoituksista, niin että kuvaus on väliin liiankin elävää - tapahtumat eivät ole kauniita.

Provenzanon vangitseminen - kaulassa olevan valkoisen huivin Provenzano pyysi takaisin, koska se peitti kilpirauhasleikkauksen arven ja kolme rukousnauhaa, joit hän ei koskaan ottanut kaulastaan

0 Comments:

Post a Comment

<< Home