My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, July 24, 2009

Douglas Preston - Lincoln Child: Ihmeiden kabinetti

Tässä on kirja, jonka voisi luokitella yhtä hyvin kauhutarinoihin kuin dekkareihinkin. Kirjan kannessakin mainitaan, että kyseessä on Pendergast-kirja, joten ilmeisesti saamme koko sarjan. Minulle sopii. Pendergast on todella merkillinen FBI-agentti - aloin jossakin lukemisen vaiheessa epäillä, ett hän on vampyyri (ei ollut, älkää hermostuko).

Tarina alkaa, kun uusien kerrostalojen perustuksia kaivettaessa läytyy vanha, umpeen muurattu huoltotunneli, jossa on 36 luurankoa. Kaikki luurangot on silvottu samalla oudolla tavalla. Kun paikalle kutsutaan arkeologi, rakennuttaja tulee häätämään hänet, poliisi on kielteinen ja kaikki ovet lyödään lukkoon. Sisukas arkeologi, Nora Kelly, saa kuulla työpaikkansa olevan uhattuna. Hänen miesystävänsä on kiero reportteri, joka viranomaisia uhmaten julkaisee luurangoista artikkelin, ja kas - alkaa löytyä uusia ruumiita, jotka on silvottu samalla tavalla. Paikalle ilmestyy myös mystinen FBI-agentti Pendergast, jolla ei ole virallista asemaa.

Luurangot onnistutaan yhdistämään sadan vuoden takaiseen "ihmeiden kabinettiin", nykyajan luonnontieteellisten museoiden edeltäjään, jonka perustaja mahdollisesti murhattiin, ja johon puolestaan yhdistetään mystinen Enoch Leng, joka ehkä etsi pitkäikäisyyden reseptiä. Ja sitten aletaan murhata Luonnontieteellisen museon työntekijöitä.

Pendergast on outo lintu Louisianasta, jolla on väkivaltaisen mielenvikaisia sukulaisia, sukukartano New Orleansissa ja häiritsevä tapa seurata hänelle tehtyjä leikkauksia peilin avulla. Hän ajaa Rolls Roycella, jonka näkymätön kuljettaja on nimeltään Proctor (eikä hänestä muuta kerrotakaan).

Onko Enoch Leng vielä elossa? Jos ei, niin kuka silpoo ruumiita hänen kaavansa mukaan? Mihin katosi Pendergastin avuksi määrätty komisario O'Shaugnessy? Kuka yritti tappaa Pendergastin? Ja joukko muita salamyhkäisiä kysymyksiä.

Kirja niille, jotka pitävät kauhumystiikasta.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home