My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, May 24, 2009

Juanita Coulson: The Death God's Citadel

Juanita Coulson on kirjoittanut runsaasti science fictionia. Siinä lomassa hänen kirjoitti myös kaksi fantasiaromaania, jotka sijoittuivat samaan maailmaan, mutta eri aikakausiin. Maailma on kirjoissa melko yksityiskohtaisesti kuvattu; juonet ovat reipasta, tavanomaista seikkailufantasiaa.

"The Death God's Citadel" alkaa kahden nuoren miehen saapumisesta Couredhin satamaan. He ovat ajaneet jo vuoden takaa Tyruksen isää, joka tuhosi saarivaltakunnan, Quamatin, jonka kuningas hän oli. Vraduir etsi Bogotana-jumalan suosiota, mutta tuhosi koko saarenlukuunottamatta poikaansa Tyrusia ja tämän kumppania Erejzania, jotka isä oli vanginnut kalliotyrmään. Tyrus on yhtä hyvä sorkra kuin isänsä, ja saaren tuhoutuessa he pelastuvat.

Heille valkenee, että Vraduir on nyt yrittämässä liittoutua Kuoleman jumalan, Nidilin kanssa keräämällä koko saariston kallisarvoisimmat aarteet Nidilille. Yksi näistä aarteista on Couredhin prinsessa Ilissa. Ilissan sisar Jathelle on Courdhin hallitsija, ja kun Vraduirin paholaisagentit sieppaavat Ilissan, Tyrus, Erejzan ja Jathelle yhdistävät voimansa uskaliaaseen takaa-ajoon.

Yksinkertainen, tavanomainen juoni. Ihmiskuvauksessa on hyvät piirteensä - erityisen mielenkiintoinen henkilöhahmo on periaatteeton, ahne rosvolordi Rof, joka lahjotaan apuun pelastusretkelle. Hän ei pysy pitkää aikaa yhteen menoon lahjottuna, koska korkein tarjous voittaa. Rofin seurassa viihtyy - hän ei ole täydellisen paha, vain rikkauksien perään. Vain Vraduir on peruuttamattoman paha, muut henkilöt ovat eri tavoin inhimillisiä.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home