My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, April 19, 2009

Kaari Utrio: Porvarin morsian

Tässäpä kirja niille, jotka eivät ehdi lukea Utrion 900-sivuisia järkäleitä ahdisteltujen neitojen kovista kokemuksista. Koko juttu 125-sivuisena pillerinä. Mitään ei puutu; laiminlyöty, mutta urhea ja jalo neito rääsyisessä hameessaan, raiskausta yrittävä isäpuoli, järjestetty avioliitto vanhuksen kanssa, saattajana jalo, nuori ja vaalea aatelismies. Puolet kirjasen sivuista sisältää muuten vaatteiden, huonekalujen, ruuan ja muun keskiaikakrääsän kuvausta.

Perillä aviorikosepäilyt, miehen inhottava suku, taas nälkää näkevänä ahdisteltuna miniänä (ja vieläpä raskaana, perinnön hinkuajat suunnittelevat lapsenmurhaa - ja taas yksi raiskaajaehdokas). Sitten sisukkaan neidon urhea pako nälästä heikkona, synnytys suomättäällä, urhea ritari viim hetken pelastajana, ja sitten loppu, jota ei voita mikään: miehen kovat huulet, jotka painautuvat kiihkeinä ja intohimoisina neidon suulle. Väliäkö sillä, että nälkiintynyt, pahoinpidelty ja juuri synnyttänyt nainen ei arkipäivän näkemyksen mukaan olisi kovin vastaanottavainen intohimoisille suudelmille (puhumattakaan kovista huulista).

Juttu on aikoinaan kirjoitettu Kolmiokirjat Oy:lle, joka yritti luoda kotimaista kioskikirjallisuutta. Utrio päätti, että tarina on arvollinen pelastettavaksi.

(Ei muuten yhtään hävetä juonipaljastus; jokainen Utrion keskiaikakirjoja lukenut tietää täsmälleen, miten juttu etenee paikatusta hameesta niihin koviin huuliin asti.)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home