My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, March 16, 2009

Patricia McKillip: Fool's Run

Patricia McKillip on luonut oman fantasiamaailmansa, joka perustuu sanamagiaan ja aivan omaan tapaan käyttää keiltä, niin että itse kerrontatyylikin on maaginen. Vähitellen kustantajatkin ovat alkaneet löytää hänen kirjansa; kaksi on suomennettu.

Yllättävästi McKillip on kirjoittanut yhden scifi-kirjan, tämän "Fool's Run". Tosin sekin käyttää samaa linjaa; tässä kirjassa soitetaan tietokoneille Bachia (niin minä aina koen kirjan).

Eletään tulevaisuutta, jossa maapallo on yhdistynyt yhdeksi valtioksi. Länsirannikon sektorilla pitää yökerhoa Sidney Halleck, joka on musiikillinen nero ja keräilee vanhoja soittimia. Hänen yökerhossaan soittaa "Nova", jonka johtaja tunnetaan nimellä Maagikko. Maagikon omin soitin on piano, jolla hän yhdistelee klassista musiikkia ajan moderneihin sovituksiin. Yllättäen Halleckilta pyydetään yhtyettä soittamaan planeettaa kiertävään rangaistussiirtolaan, jossa kärsii elinkautista Terra Viridian, maailman vaarallisin vanki, joka surmasi 1509 ihmistä. Terra ei suostu sanomaan muuta kuin että "se ei kuulu näkyyn".

Mystinen, kasvonsa kullanvärisiksi maalaava rumpali "Queen of Hearts" tulee paikkaamaan "Novan" eronnutta rumpalia matkan ajaksi. Aaron Fisher, poliisi, joka menetti vaimonsa Terran joukkomurhassa, rakastuu "Queen of Heartsiin". Ja Maagikko alkaa myös nähdä näkyjä, samaa näkyä, jonka Terra näki.

Jutussa on myös kokeileva tietokone, jolla saadaan ajatukset näkyviksi, lastenloru tai pari, ja - niin - Maagikko soittaa rangaistussiirtolan tietokoneille Bachia. "Fool's Run" on niitä kirjoja, jotka tarttuvat lempeästi lukijan sydämeen eivätkä päästä irti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home