My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, December 24, 2008

Naomi Novik: Throne of Jade

Kuninkaan lohikäärme Temeraire ja hänen lentäjänsä Lawrence ovat todellisessa pulassa. Kiina vaatii lohikäärmettään takaisin ja Englanti haluaa säilyttää diplomaattisuhteet. Napoleon on yhä vaarallisempi voitettuaan Austerlitzissa eikä Kiinaa haluta suututtaa yhden lohikäärmeen vuoksi. Niinpä Lawrencen on raskain sydämin seurattava Temerairea pitkälle purjehdusmatkalle Kiinaan. Eivätkä vaarat lopu sielläkään.

Naomi Novikin idea yhdistää Hornblower-kirjojen meriseikkailut ja lohikäärmeet paranee koko ajan. Temeraire on persoonallinen lohikäärme ja Lawrence aito ihminen. Muutkin ihmissuhteet ovat lihaa ja verta. Meri on sitä, mitä se on aina ollut (lukuun ottamatta merikäärmettä, joka tässä tarinassa on todellinen eikä pelkkä merimieshuhu).

Toivottavasti kirjat saavat Suomessa ansaitsemansa yleisön, jotta niiden suomentaminen ei jäisi ykkösosaan - tätä tarinaa tarjoaisin lapsilleni, jos sellaisia sattuisi olemaan. Heidän puutteessaan suosittelen kaikille muille lapsille, nuorille ja aikuisille, joita kiehtovat meriromantiikka ja lohikäärmeet.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home