My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, June 16, 2007

Mercedes Lackey: Arrows Fall

Talia-trilogian kolmas osa. Valdemar-sarjaa; tästä alkaa myös nuoren Elsbethin - valtaistuimen perijän - saaga. Talia oli sorrettu maalaistyttö, kun Kumppani Rolan Valitsi hänet Airueksi ja Kuningattaren Omaksi. Isot kirjaimet ovat paikallaan, nämä ovat arvonimiä. Kumppanit ovat hevosen kaltaisia olentoja, mutta hevosia he eivät ole. Airuet ovat Valdemarin valtakunnan suojelijoita ja puolustajia. Jokaisella arvohenkilöllä on oma erityinen Airuensa. Talia on kuningatar Selenayn Oma, mutta hänellä on myös tehtävänä huolehtia siitä, että Elsbeth kasvaa kunnon kuningattareksi.

Tämän kolmannen osan alussa Talia on saanut täyden arvonsa Airuena. Hänen elämänsä ei silti ole helppoa - hovissa on joku korkea-arvoinen juonittelija, joka uhkaa Talian henkeä, ja sitten tulee naapurivaltakunnasta, Hardornista, ehdotus naittaa Elsbeth ja Hardornin kruununprinssi Ancar keskenään. Talia ja Airut Kris lähtevät tutustumaan sulhasehdokkaaseen, ja diplomaattisesta tehtävästä tulee pahempi kuin kukaan osasi aavistaa.

Mercedes Lackey tunkee usein kirjoihinsa tragediaa, sentimentaalisuutta ja sydämen ongelmia melkein enemmän kuin pahvikannet kestävät. Jotenkin juttu ei ihan luiskahda siirapin puolelle. Kyllä nämä aina kioskikirjat voittavat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home