My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, October 13, 2006

Patricia McKillip: Unohdettu Ombria

Lopultakin on saatu McKillipiä suomeksi. Ombria on maailman vanhin kaupunki. Prinssi kuolee, ja perijä on lapsi. Kaupunkia hallitsee Musta Helmi, Kyel-lapsen holhooja ja häijy velho. Kyelistä välittää vain Ducon, äpäräserkku, ja Lydea, prinssin rakastajatar, jonka Musta Helmi ensi töikseen karkottaa kaupungin kaduille kuolemaan.

Ombria sisältää kuitenkin kolme kaupunkia. Näkyvän, päivänvalokaupungin lisäksi on alamaailma, maanalainen kaupunki. Kun kaupunkia on rakennettu, sen alle ovat jääneet entiset rakennukset, kuilut ja käytävät, jotka harva tuntee. Siellä hallitsee toinen noita, Faey. Kerrotaan myös tarinoita varjokaupungista, kauniimmasta ja unenomaisesta. Kun Helmen, Faeyn, Faeyn vahakkaan Magin, Lydean, Duconin ja Kyelin tarinat kietoutuvat toisiinsa, myös varjokaupunki tulee lähemmäs.

Toivoisin fantasian rakastajien löytävän McKillipin. Tämä ei ole sitä tavanomaista ratsastusta taikaesineiden perässä, vaan tarina unista ja ihmeistä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home