My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, October 31, 2006

Kate Mosse: Labyrintti

Blogilandiassa kaipailtiin naisviihdettä. Tässä sitä on, ja varsin korkealaatuista. Graalista on kysymys, mutta enemmän kataareista.

Alice Tanner on auttamassa arkeologisella kaivauksella. Hän löytää luolan ja sieltä kammiosta oudon labyrintin ja kaksi luurankoa. Alicen hämmästykseksi löytö herättää kiukkua ja kiihkoa. Seuraa takaa-ajoa, vangitsemisia ja kuolemantapauksia. Alicen kertomuksen lomaan on sijoitettu historiallinen tarina kataarien uskonlahkon tuhosta 1100-luvulla. Päähenkilö on Alaïs, linnanvoudin tytär, jonka isä suojelee vanhaa, mystistä salaisuutta. Tämän salaisuuden vartijaksi Alaïs myös joutuu. Hänkin kokee väkivaltaa, kauhua ja petoksia. Alicen ja Alaïsin tarinat kietoutuvat johdonmukaisesti yhteen - monet henkilöt eivät ole sitä, miltä näyttävät, tai paremminkin monella henkilöllä on vastineensa kummassakin aikajaksossa.

Suositeltavaa viihdettä historiasta kiinnostuneille.


1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Kataareista kertoi pari vuotta sitten lukemani Emmanuel Le Roy Ladurie'n Montaillou, ranskalainen kylä 1294-1324. Kiehtoisi lukea lisää kataareista, joten saatan tämän suosittelemasi naistenkirjan? lukea.

9:38 AM  

Post a Comment

<< Home