My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, October 14, 2006

Arne Dahl: Eurooppa Blues

Arne Dahlin A-ryhmä on taas vauhdissa. Skansenin ahmat syövät miehen. Kahdeksan prostituoitua katoaa. Vanhus matkustaa Tukholman maanalaisella ja ajattelee nenätöntä miestä. Ja liidunvalkoinen suomenruotsalainen poliisi istuu neljän liidunvalkoisen lapsensa ja yhtä valkoisen vaimonsa kanssa Italian hiekkarannalla ja ajattelee Paratiisia.

Arne Dahl liikkuu sujuvasti yhdistyneessä Euroopassa - tällä kertaa reitti käy Italiassa, Ukrainassa, Saksassa ja tietysti Skansenilla. Hirsipuuhuumori on edelleenkin leimallista Dahlia: Kännykkävaras maanalaisen asemalla jää toiseksi uhrilleen ja mielettömästä vastarinnastaan huolimatta laahataan kiskoille.

Sitten hän olikin jo aivan poikki.

Arne Dahlin poliisit eivät ehdi Henning Mankellin tarkastaja Wallanderin tapaan potea flunssaa ja pohtia maailman vääryyksiä. Krapulaa he kyllä potevat. Tämän kirjan tietoisku: kun ui kloorivedessä hiukset valkaistuna, saa vihreän tukan. Sitten työtoverit alkavat kutsua vihannekseksi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home