My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, April 24, 2006

Hannele Klemettilä: Ritari Siniparta

Gilles de Rais'n tarina

Olen tiennyt, että Gilles de Rais oli ihmishirviö, joka teki sadistisia murhia ja oli samalla Jeanne d'Arcin asetoveri. Hannele Klemettilän huolellisesta elämäkerrasta vasta minulle paljastui, että Gilles ei tappanut vaimojaan kuten tarujen Ritari Siniparta, vaan nuoria poikia.

Koska Gillesiä ei ole mahdollista selittää, Hannele Klemettilä on valinnut toisen tien. Hän kuvaa Gillesin aikakautta, kertoo hänen suvustaan ja taustastaan, sotatovereistaan (myös Orleansin neitsyestä) ja ajan uskomuksista ylensäkin. Sitten hän selvittää Gillesin rikokset, oikeudenkäynnin, rikostoverit ja tuomion. Lopussa on luku Ritari Siniparta -tarusta. Samalla käy ilmi, että vaikka tarina myöhemmin yhdistettiin juuri Gillesiin, se on häntä vanhempi. Luultavasti tarussa haluttiin kertoa vaimontappajista, koska Gillesin todelliset rikokset olivat keskiajallakin niin kauhistuttavia ja järjelle käsittämättömiä, että ne haluttiin unohtaa.

Täsmennän tässä sen, mihin hän syyllistyi. Hän surmasi, usein kiduttamalla, kymmeniä, jopa satoja pikkupoikia ja sai orgasmin katsellessaan heidän kuolinkouristuksiaan ja käsittelemällä heidän irti hakattuja ruumiinosiaan, joita hän usein säilytti. Jos hän teki pojille seksuaalisia tekoja, hän teki ne yleensä kuolleelle ruumiille.

Sarjamurhaajanakin hän oli järjelle käsittämätön ja (onneksi) ainutlaatuinen. Minusta kummastuttavinta on se, että hänellä oli useita rikoskumppaneita auttamassa hankkimaan lapsia, surmaamaan heidät ja kätkemään jäännökset ja todennäköisesti kymmenet ihmiset tiesivät rikoksista.

Gilles de Rais kuoli hurskaasti ja haudattiin arvonsa mukaisesti.

1 Comments:

Blogger Demoncritus said...

Kuoli hurskaasti ja haudattiin arvonsa mukaisesti? Jo ko. kirjan takakansikin toteaa, että "hän kuoli häpeällisesti roviolla." Pitääkin lukea vielä itse kirja.

8:39 AM  

Post a Comment

<< Home