My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, March 07, 2011

Eleanor Porter: Rakkaus ratkaisee

Blogin lukijat eivät taida olla ikäluokkaa, joka muistaa suorastaan pakkomielteisen optimistisen Pollyannan - onnekseen. Pollyannan kirjoittajalta on käännetty myös aikuisten hömppäromaani, joka joka vuonna 1920 suomennettiin nimellä "Oi raha, raha" ja vuonna 1971 julkaistiin uudelleen nimellä "Rakkaus ratkaisee".

Kirja on herttainen satu miljonääristä, joka alkaa surra, mitä hänen rahoilleen hänen kuoltuaan tapahtuu. Hänellä on kolme serkkua, joita hän ei ole koskaan tavannut. Hän lahjoittaa kohtalaisen summan jokaiselle (vuonna 1920 100 000 dollaria oli ilmeisesti rikkaus) ja asettuu salanimellä tarkkailemaan tilannetta. Kaikki kolme tietenkin mokaavat eri tavoin, mutta onneksi paikkakunnalla asuu myös kaikki maailman hyveet omistava nainen.

On aina hauskaa lukea kirjaa, jossa keski-ikäisetkin voivat rakastua - miljonääri on yli 50-vuotias ja Maggie 45-vuotias. Söpö kirja.
1 Comments:

Blogger Booksy said...

kuulostaapa ihanalta kirjalta - mahtaneeko löytyä mistään enää? Voisin tehdä tuosta nettiantikvariaattitestini...

Ja Pollyanna teki muuten lähtemättömän vaikutuksen :D On yksi niistä ehkä paristakymmenestä kirjasta, jotka vieläkin muistan alakouluajoilta.

10:00 AM  

Post a Comment

<< Home