My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, October 08, 2010

Peter Robinson: Pinnalla ja kätkössä

Minulla on kaksi englantilaisdekkarisuosikkia, Stephen Booth ja Peter Robinson, ja tunnustan sekoittavani heidät. Molemmilla oli ensimmäisissä suomennetuissa kirjoissa työpari, joista toinen oli maalaismies ja toinen kaupunkilaisnainen - tosin Peter Robinsonilla kuvio on käynyt mutkikkaammaksi.

Tässä kirjassa kuvio on hyvinkin suurkaupunkilainen ja erittäin hankala maaseudun poliisille. Tilanne alkaa, kun naapuri hälyttää perheriidan vuoksi. Paikalle tulee kaksi poliisia, joista toinen on nainen. Tulos hyvin nopean toiminnan jälkeen: yksi loukkaantunut aviovaimo, kuollut poliisi, koomassa oleva aviomies ja murhattu teinityttö. Toinen poliisiparista on shokissa ja epäiltynä vähintään taposta. Lisäongelmia syntyy, kun yksi poliisi kävelee kellarin sivukomeroon ja näkee maasta esiin pistävät varpaat.

Totta puhuen tämän tyyppisiä kirjoja on tavattu amerikkalaisessa rikoskirjallisuudessa vähän liiankin kanssa, mutta sijoitus Yorkshireen antaa poikkeavia ulottuvuuksia, samoin kytkentä perheväkivaltaan, insestiin ja lasten pahoinpitelyyn.

Ei parhaita Peter Robinsoneja, mutta aivan luettava silti.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home