My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, September 11, 2010

Lawrence Sanders: Neljäs kuolemansynti

Sandersilla oli aikomus kirjoittaa kaikista seitsemästä kuolemansynnistä, mutta hän kuoli neljännen jälkeen. Voi olla niinkin, että vauhti alkoi hiipua - tämä neljäs on jo lattea.Kuvio on jämähtänyt; Edward X. Delaney, eläkkeellä oleva poliisipäällikkö, pyydetään taas auttamaan ratkaisemattoman murhan kanssa. Perhe-elämä on kohdallaan, Delaney syö edelleen voileipiä, avustajina ovat aikaisemmista kirjoista tutu poliisit. Tällä kertaa kiinnostavinta on tilanne, jossa kuudelle epäillylle värvätään poliiseja seuraamaan ja haastattelemaan heitä ja yritetään sovittaa kullekin parhaiten yhteeen sopiva poliisi. Tuloksena on kiinnostavia pareja ja muutama elämänmuutos.

Kaksi huomattavaa psykologia on naimisissa ja työskentelee samassa talossa eri vastaanotoilla. Aviomies löytyy ikävällä tavalla murhattuna. Syytä ei löydy; mies on kaikkien ihailema. Vaimo taas on uskomaton, klassinen kaunotar, jolla on perheen rahat. Syyllistä etsitään potilaiden joukosta, koska mies oli ilmoittanut saavansa iltapotilaan, jonka nimeä ei kuitenkaan ole merkitty vastaanottokalenteriin. Vaimo tekee poliisille listan kuudesta potilaasta, jotka hänen mukaansa ovat tasapainottoman väkivaltaisia, ja heitä ruvetaan seuraamaan ja haastattelemaan. Syyllinen on luonnollisesti odottamaton.

Ei siis yhtä hyvä kuin kolme ensimmäistä "kuolemansynti"-kirjaa, mutta kelvollisen keskinkertainen poliisiromaani silti.


1 Comments:

Anonymous assari said...

Mukava blogi. Eksyin ensimmäistä kertaa tänne tänään ja linkitin omaan blogiini löytääkseni jatkossakin.

4:40 AM  

Post a Comment

<< Home