My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, May 25, 2008

Joanne Harris: Karamellikengät

"Pienen suklaapuodin" Vianne ja Anouk ovat päätyneet Pariisiin. Vianne on vaihtanut nimensä ja esiintyy leskenä. Hänellä on jo toinenkin tytär, Rosette, jota ihmiset pitävät kehitysvammaisena. Tavallisena esiintyminen vain ei onnistu, vaikka Vianne koettaa parhaansa, menemällä jopa kihloihin vuorkaisäntänsä kanssa. Asioita sotkee salaperäinen nainen, joka käyttää nimeä Zozie de l'Alba. Zozie huomaa heti, että sekä Viannella että molemmilla tytöillä on voimakkaita maagisia kykyjä, ja koska Zoziekin on noita, hän haluaa käyttää näitä kykyjä omaksi hyväkseen.

Kamppailu käy kiihkeäksi. Vianne ei halua käyttää maagisia taitojaan, Anouk koettelee voimiaan, Rosette tekee mitä haluaa, ja Zozie - mitä Zozie todella haluaa? Hyvää vai pahaa?

Kaikissa arrisin krijoissa on ainakin ripaus taikuutta, mutta "Karamellikengissä" ei ole vain ripaus, se on tarina magiasta, suklaasta, hyvästä ja pahasta - ja tietenkin myös rakkaudesta. Nautittava kaakaon kanssa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home