Firenze, kirjan Giglia
Stravaganza-trilogian kirjat ovat rinnakkaismaailmakirjoja; erityiset henkilöt, stravagantit, pystyvät liikkumaan kahdessa maailmassa henkilökohtaisten amulettien avulla. Toinen on meidän maailmamme, toinen renessanssin Italiaa muistuttava Talia. Trilogian kolmesta kirjasta "Naamioiden kaupunki" on sijoittunut Bellezzaan (Venetsiaan), "Tähtien kaupunki" Remoraan (Sienaan) ja päätösosa Gigliaan (Firenzeen).
Vaikka Bellezzaa hallitsevat naamioidut ruhtinattaret dogien sijasta, yhtäläisyydet renessanssi-Italiaan ovat henkilötasolle asti ilmeiset. Remorassa vietetään vuotuista paliota, ratsastuskilpailua. Bellezzassa ruhtinatar kihlaa meren kuten Venetsiassa doge. Gigliassa hallitseva suku on di Chimicit, "apteekkarit", kuten Firenzessä de Medicit, "lääkärit". Elämän rajuus on myös renessanssia. Kirjoissa vakoillaan, heitetään vankityrmiin, myrkytetään, tapetaan miekoin ja tikarein. Korkeimmassakaan asemassa ei kukaan ole turvassa.
Ihmeellisen hyvin tähän maailmaan sopeutuvat meidän maailmastamme Taliaan singahtaneet nuoret. Siirtyminen tapahtuu nukahtamalla amuletti kädessä. Koska nuoret yleensä löytävät amulettinsa tietämättä, mitä ne ovat, hämmennys ja pelko ovat ensimmäiset tunteet. Mary Hoffman ei ole halunnut tehdä kirjoistaan kauhutarinoita; yleensä auttaja ilmestyy ennen kuin meno käy liian pahaksi, ja lisäksi taustalla vaikuttaa stravaganttien veljeskunta, aikaisemmin Taliaan siirtyneet.
Lisämutkia stravaganteille tuottaa se, että ollessaan maailmassa, johon eivät kuulu, heillä ei ole varjoa. Kun stravagantti kuolee toisessa maailmassaan (kummassa tahansa), hän siirtyy pysyvästi toiseen ja saa varjon. Koska nämä sentään ovat nuorisokirjoja, päähenkilöt ovat tavallisia nuoria, joilla on nuorten voimakkaat tunteet, myös toista sukupuolta kohtaan. Kun valittavana on kaksi maailmaa, voi ymmärtää, ettei kaikki ole helppoa.
Jos olisin lukuhaluisen nuoren kummitäti, nämä kirjat antaisin lahjaksi - ehdottomasti.