My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, September 04, 2011

Lee Child: Tappaja

Parkkitaloon on ajanut valkoinen pakettiauto. Autosta on noussut mies, joka asettuu tarkkailemaan töistä lähteviä ihmisiä. Hän ampuu nopeaan tahtiin kuusi laukausta ja tappaa viisi ihmistä, neljä miestä ja naisen. Poliisi löytää hämmästyttävän nopeasti aukottomat todisteet ja miehen nimeltä James Barr. Barr kieltäytyy sanomasta mitään muuta kuin yhden lauseen: "Haluan Jack Reacherin."

Reacher on jo kuullut uutisista tapoista ja on tulossa paikalle. Hän muistaa James Barrin - 14 vuotta aikaisemmin Barr ampui parkkitalosta käsin neljä miestä Kuwait Cityssä ja Reacher tutki tapauksen. Tällä kertaa kaikki ei näytä oikealta, ja Reacher alkaa käydä uudelleen läpi todistusaineistoa. Ensimmäinen kysymys on, miksi James Barr yleensä haluaa paikalle miehen, joka aikaisemmin todisti hänet syylliseksi ja lisäksi toi esiin voimakkaan vastenmielisyytensä joukkomurhaajaa kohtaan. Reacherilla on muitakin ongelmia kuin asetelman outous - nuori nainen murhataan ja poliisi etsii häntä.

Hyvää, vakaata Lee Childiä. Loppurytinä panee miettimään, kumpaa kirjan nimi tarkoittaa, parkkitalon murhaajaa vai Reacheria itseään.

Kirjasarjalla on tyylikäs ulkomuoto, pelkistetty ja samalla näyttävä. Hyvää työtä, Karisto.0 Comments:

Post a Comment

<< Home