My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, August 03, 2011

Niccoló Ammaniti: Juhla alkakoon
Neljän hengen satanistilahko Abaddonin pedot - normaalihahmoissaan luusereita - päättää saada mainetta hankkiutumalla miljonäärin omituisiin juhliin tappamaan ensin tunnetun pop-tähden ja sitten itsensä. Juhla ylittää kaikki odotukset, kun miljonäärin ostamat sirkuseläimet - juhlissa on tarkoitus pitää ketunmetsästys, tiikerin ampuminen norsujen selästä ja leijonajahti - pääsevät irralleen, kaikki kolme metsätystä sotkeutuvat toisiinsa ja irti pääsevät myös puiston alaisissa katakombeissa sukupolvia eläneet neuvostoliittolaisurheilijoiden jälkeläiset. He luulevat Neuvostoliiton vallanneen Rooman ja juhlivan sitä. Kun maanalaiset kummajaiset nousevat maan päälle sotimaan, mieleen tulee Tarzan-kirjojen Oparin väki.

Lopulta käy sääliksi satanistiluusereita, jotka loppujen lopuksi osaavat kuolla urheasti toisin kuin juhliin kerätyt julkkikset. Kirja lyö lujaa yli, mutta sen kummia kuvioita tekee silti mieli seurata lopun apokalyptiseen vedenpaisumukseen asti.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home