My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, September 09, 2010

Iqbal Ahmed: Kaupunkini varjot

Iqbal Ahmed muutti Kashmirista Lontooseen vuonna 1994. "Kaupunkini varjot" on hänen matkakirjansa Lontooseen Brick Lanesta Hampstead Heathiin.

Kirja on kiinnostavasti matkakirjan ja romaanin välimaastossa, koska Iqbal kulkee eri kaupunginosissa ja kuvaa niitä niissä asuvien maahanmuuttajien elämän valossa. Vanha Lontoon-kävijä näkee vilahduksia tuntemastaan kaupungista, ja Lontoo-romaanien lukija tunnistaa tuttuja teemoja (Monica Alin Brick Lane, Virginia Woolfin Bloomsbury). Useita ennakkoluuloja myös kaadetaan - esimerkiksi mustien taksien ja yksityistaksien suhteita puretaan.

Kokonaisuus on mielenkiintoinen kuvaus, joka antaa myös vilahduksia Iqbal Ahmedin omista vuosista Lontoossa, vaikka hän ei olekaan kirjansa päähenkilö. Hätkähtelin kohtia, joissa suomalainen matkailija näkee ja kokee kaupungin eri tavoin kuin Kashmirista tullut. Mielenkiintoista.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home