My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, August 30, 2010

Vernon Vinge: Rauhansota

Tulin lukeneeksi ensin Vingen kirjan "Aikaloukku", mikä häiritsi "Rauhansodan" lukemista. Kirjat nimittäin eivät seuraa toisiaan loogisesti, vaan välissä on selvittämätön aukko. Onko "Aikaloukun" Wil sama henkilö kuin "Rauhansodan" Wili"? Onko Wilin menetetty vaimo sama kuin "Rauhansodan" Allison? Miten "Rauhansodan" Della Lu on päätynyt "Aikaloukun" avaruusmatkaajaksi? Huh. Lukekaa oikeassa järjestyksessä, jos haluatte nautiskella kepeästä science fictionista kompastelematta turhiin ongelmiin.

Joka tapauksessa "Rauhansota" on aivan klassinen avaruusooppera, vaikka tapahtumapaikka onkin Maa. On ihmisiä sortava maailmanlaajuinen järjestö nimeltä Rauhanlaitos, jolla on ydinpommien ja muun vastaaan lisäksi myös kuplia, joihin sulkemisen uskotaan tappavan uhrinsa välittömästi. On vanha nero, joka piilotetusta suojapaikastaan käy sotaa Rauhanlaitosta vastaan. On myös luiseva slummipoika, joka on nuorisorikollinen, mutta säkenöivän älykäs, ja joka vanhuksen kanssa yhdessä käy taistoon maailmanlaajuista järjestöä vastaan. Ja lopuksi on kaksi kaunista naista, jotka mielenkiinnon vuoksi ovat eri puolilla rintamalinjaa.

Huh. Vakiokamaa kuin Pirkka-kaupan kolmioleipä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home