My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Thursday, May 14, 2009

Caroline Salzinger: Terveisiä pahan akselilta

Ruotsin Radion ulkomaankirjeenvaihtaja on käynyt kaikissa Yhdysvaltojen "pahan akseliksi" julistamissa valtioissa - Pohjois-Koreassa, Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Libyassa ja Kuubassa. Hän esittää matkakuvauksia näistä maista.

Tärisyttävin on ensimmäinen matkakuvaus Absurdistanista nimeltä Pohjois-Korea. Tällaista ei uskoisi todeksi. Muut maat eivät yllätä niin paljon, vaikka esimerkiksi Iranin julkisuuskuvan ja yksityisen elämän ero tulevat komeasti esiin.

Yhtä paljon Caroline paljastaa, millaista on olla naispuolisena ulkomaankirjeenvaihtajana miesten ammatissa. Nuori, vaalea ja söötti, kuten hän sen ilmaisee. Näin naislukijana ei tiedä, kumpaa mieluummin itse vetäisi lättyyn - miespuolista kollegaa, joka baarissa lykkää kättä reidelle ja tarjoutuu esittelemään huoneistonsa näköaloja keskellä yön pimeyttä, vai syyrialaista tullipäällikköä, joka keskustelisi radiopuhelimista illallisen ääressä.

Herkullinen kokoelma tarinoita.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home