My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, November 15, 2006

Markku Envall: Suuri illusionisti

Mika Waltarin romaanien kattava analyysi. Envall käsittelee niin pienoisromaanit (sellaisetkin, joita ei yleensä tunneta) että suurromaanit. Tämän jälkeen kaipaisin Waltarin elämäkertaa, mutta sellaista ei ilmeisesti ole tarjolla. Sääli. Kiinnostaa myös lukea uudelleen Waltaria Envallin näkemysten valossa.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Varsinaista elämäkertaa Waltarista ei tosiaan ole vielä tarjolla, mutta sen sijaan voin suositella Ritva Haavikon toimittamaan Waltarin kirjailijahaastatteluun tutustumista. Se on ilmestynyt kirjana Waltarin kuoleman jälkeen vuonna 1980.

Kirjan esipuheessa Haavikko korostaa moneen otteeseen, että Waltarin alkujaan nauhoitetussa haastattelussa käyttämä kieli on pyritty tallentamaan alkuperäisen vaikutelman mukaiseksi. En tiedä kuvittelenko, mutta olen ollut huomaavinani, että tuossa kirjassa todella kuuluu se sama Waltari ääni, joka saa melkein kaiken hänen tekstinsä kuulostamaan kiinnostavalta.

Elämäkertaa Waltarista ei siis tosiaan vielä ole, mutta jollen vallan väärin muista (mikä ei olisi lainkaan tavatonta), Panu Rajala olisi sellaista kirjoittamassa ja elämäkerran olisi tarkoitus ilmestyä vuonna 2008, kun Waltarin syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta.

1:15 PM  

Post a Comment

<< Home