My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, October 02, 2006

Alastair Reynolds: Lunastuksen arkki

Kun luin ensimmäisen Alastair Reynoldsin kirjan, "Ilmestysten avaruus", odotin siihen välitöntä jatko-osaa. Pettymyksekseni seuraavat kirjat, "Kuilukaupunki I ja II", näyttivät olevan jostakin aivan muusta. Nyt "Lunastuksen arkki" sitookin kaikki edelliset yhteen, niin että Kuilukaupunki löytää tärkeän paikkansa kokonaisuudessa. Seuraavaksi odotan kieli pitkällä jatkoa.

Reynoldsin kirjat ovat yhdistelmä avaruusoopperaa ja kovaa tiedettä. Tiedeosuus menee välillä pääni yli niin että viuhuu, mutta se vika paranee varmaan lukemalla kirjat toisen kerran ja hitaasti. Kirjat kannattaa muutenkin lukea toisen kerran ja hitaasti. Tällaiselle vanhalle science fictionin harrastajalle ne ovat erittäin palkitsevia. Sivutuotteena Reynoldislla on oma teoriansa siitä, miksi emme ole löytäneet avaruudesta muuta älyä kuin omamme - hänen tulkintansa on häkellyttävä.

Suositeltavia kirjoja niille, joita nanotekniikka, massahitaus ja sen sellainen kiehtoo.

3 Comments:

Blogger Mikko Saari said...

Kuilukaupunki liittyy muuten Ilmestysten avaruuteen, yhteys on pieni ja hienovarainen, mutta olemassa.

Absolution Gap, mille nimelle se sitten suomennetaankaan, viimeistelee trilogian tyylikkäästi. Lunastuksen arkki on oma suosikkini kolmikosta; Absolution Gap on olennainen sitomaan kokonaisuuden kasaan, mutta muuten ehkä vaatimattomin kolmikosta.

Se on sitten siinä, vaan toivon mukaan Reynolds palaa vielä samaan maailmaan (no, Timanttikoirat ja turkoosit päivät palaa); niin on onneksi luvattu.

12:45 AM  
Blogger Mette said...

This comment has been removed by a blog administrator.

12:49 AM  
Blogger Mette said...

Tajusin "Kuilukaupungin" yhteyden vasta, kun "Lunastuksen arkissa" kuvaan ilmestyivät H ja Seepra. Täytyy lukea koko sarja uudelleen.

Hyvä, että Absolution Gap tulee suomeksi. Menen sekaisin tieteellisistä termeistä englanninkielellä (tunnustan).

12:52 AM  

Post a Comment

<< Home