My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, January 30, 2006

Mercedes Lackey: The Fire Rose

Päällisin puolin "The Fire Rose" näyttää ihmissusikirjalta, mutta itse asiassa se on versio "Kaunotar ja peto" -sadusta. Tai yhtä hyvin fantasiaversio tutusta naisten goottilaisromaanien aiheesta - köyhä, kaunis ja älykäs tyttö tulee synkkään kartanoon rikkaan ja omituisen miehen holhotiksi/kotiopettajaksi/sihteeriksi. Niitä luin vaaleanvihreinä vuosinani pinoittain.

Tässä versiossa rikas kartanonherra sattuu olemaan paitsi viime vuosisadanvaihteen kalifornialainen rautatieparoni - kirja huipentuu San Franciscon suureen maanjäristykseen - myös alkemian mestari, jonka kokeilu meni pikkuisen pieleen - hän muuttui puoliksi sudeksi. Rose on oppinut muinaisten kielten taitaja, jonka Jason Cameron - miten kartanonherramainen nimi! - tarvitsee kääntämään vanhoja alkemiankirjoja. Koska Jasonilla on myös vaikutusvaltainen vihollinen, menoa riittää.

Kansikuva on varsin havainnollinen, lisko kuvan alareunassa on tulisalamanteri, joilla on juonessa tärkeä osa - Jason on oppinut hallitsemaan niitä.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home