My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, July 12, 2011

Barbara Nadel: Belsassarin tytär

Dekkari istanbulista - vanha juutalainen löydetään kammottavalla tavalla surmattuna, ja seinään on piirretty hakaristi uhrin omalla verellä. Viharikos. Vai onko?

Poliisipari, komisario Cetin Ikmen ja hänen alaisensa ylikonstaapeli Suleyman ovat epätavallisia tutkijoita. Varsinkin Ikmen, joka tupakoi ja kulkee ympäri brandypullo taskussaan (laseja ei tarvita) ei ole tavallisimpia tutkijoita - eikä hänen kotielämänsäkään. Miten monella kirjan poliisilla on vaimo ja kahdeksan tenavaa, yhdeksäs tulossa? Liian kaunis ylikonstaapeli, jota selvästi epäillään homoksi, miesparkaa - hän ei ole - on vaivautunut esimiehensä vuoksi.

Itse rikos lyö kyllä yli, kaikki viitteet Venäjän vallankumoukseen ja muuhun romantiikkaan ovat hiukan turistimaisia. Toivottavasti Nadelin uusi suomennettu kirja malttaa jättää tsaariperheet ja vanhat juutalaiset tarinan ulkopuolelle. Ne vievät arviotani selvästi alaspäin. Jätän mieltymykseni avoimeksi.


2 Comments:

Blogger Erja Metsälä said...

Miljöön takia ehkä voi antaa anteeksi muutaman ylilyönnin. Olen ollut pienessä Istanbul-kuumeessa jo melkein vuoden, mahtaisikohan tämä lievittää tautia vai pahentaa entisestään?

6:24 AM  
Blogger Mette said...

Istanbul-kuumeeseen ei taida auttaa kuin Istanbulissa käynti. Suositeltavaa luettavaa ovat Orhan Pamukin "Istanbul" ja "Musta kirja".

3:49 AM  

Post a Comment

<< Home