My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Tuesday, September 06, 2011

John Le Carré: Single & poika

Tiikeri Singlen poika on saanut tarpeekseen sokeasti ihailemansa ja rakastamansa isän petollisista liiketoimista ja ilmiantanut hänet tullilaitokselle. Poika on neljän vuoden aikana elänyt uuden elämän muunnetulla henkilöllisyydellä - saanut uuden ammatin, mennyt naimisiin, eronnut ja tullut isäksi. Ja sitten Tiikeri löytää hänet. Oliver elää uudelleen mutkikkaan tiensä isänpettäjäksi ja lähtee pelastamaan isäänsä niiden miesten käsistä, jotka ovat tappaneet jo kerran ja voivat tappaa uudelleen.

(Tämä vaikuttaa ihan Higginsin juoniselostukselta. Siitä ei ole kysymys.) Jokainen kirjan henkilö joutuu pohtimaan suhdettaan luottamukseen ja petokseen. Jotkut sortuvat mieleltään, jotkut kuolevat; toiset jaksavat rakastaa ja luottaa ja selviävät labyrintin läpi.

(No, nyt meni paremmin.) Täyteläinen kirja, hyviä luonnekuvia, ja Oliver on oudoimpia henkilöitä, jonka olen tavannut jännityskirjassa. Vauhtia ja ironista huumoria. Kirjan nimi ei ihan sattumanvaraisesti viittaa Dickensin kirjaan "Dombey ja poika", jossa on itsekeskeinen isä ja häntä rakastavat lapset - kuvio on sama ja tyyli dickensmäinen nykyaikaisella vauhdilla.1 Comments:

Blogger Teresita said...

Yritin etsiä kirjastosta käsiini suomennettua Le Carrén kirjaa Tinker, Taylor, Soldier, Spy, josta tehty elokuva saa/sai ensi-iltansa Venetsian filmijuhlilla. Leffan näyttelijäkaarti (mm. Gary Oldman, Colin Firth, John Hurt) on sen verran mielenkiintoinen, että elokuva on pakko nähdä heti kun mahdollista. Kirja olisi kuitenkin mukava lukea ennen sitä. Pitänee turvautua naapurikuntaan, koska meiltä päin ei kirjaa löytynyt..

12:05 PM  

Post a Comment

<< Home