My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, March 29, 2009

Ruth Rendell: Veden lumo

Olipa kerran kaksi sisarusta, Ismay ja Heather. Heidän isänsä kuoli, mutta Beatrix-äiti tapasi nuoren, komean miehen nimeltä Guy, rakastui ja meni naimisiin. Seurasi tragedia. Guy sairastui kuumetautiin, ja ollessaan heikko toipilas meni kylpyyn ja löydettiin hukkuneena kylpyammeesta. Beatrix-äiti menetti järkensä. Hänen sisarensa Pamela muutit taloon yläkertaan huolehtimaan sisarestaan, ja alakerran jakoivat sisarukset. Molemmat sisaret löysivät itselleen lemmityt; Ismay Andrewin ja Heather Edmundin.

Kaikki ei ollut aivan hyvin. Ismay ei saa mielestään, että Guy pyrki lemmiskelemään häntä, vaikka hän oli vasta 15-vuotias, ja että 13-vuotias Heather oli kotona, kun Guy kuoli, ja hänen mekkonsa helma oli märkä.

Tarina kiertelee ja kaartelee alkuasetelmaa. Useat henkilöt liittyvät tarinaan - Marion, joka pyrkii saamaan iäkkäiden ihmisten luottamuksen päästäkseen heidän testamenttiinsa (ja tarjoillakseen heille morfiinia), kaunis Eva, joka esiintyy lehtikuvassa Ismayn Adrewin kanssa, ja Marionin veli, joka oudolla tavalla löytää tavaroita, joiden omistajat eivät tiedä edes kadonneen.

Ruth Rendellin teema ovat tällä kertaa ne valheet, joita ihmiset itselleen kertovat. Vakaita ja rehellisiä oat vain Heather ja hänen Edmundinsa - mutta onko Heather murhaaja? Ja kuka surmasi kauniin Evan?

Rendellin tyylinen kirja, jossa murhajuoni on runko, johon ihmisten moninaiset merkillisyydet kietoutuvat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home