My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, September 10, 2011

Jack Higgins: Myrskyvaroitus

Higgins 70-luvulta, jolloin kirjailija vielä yritti tosissaan eikä tehtaillut tasaista tahtia kevyitä viihdekirjoja (ei sillä, etteikö "Myrskyvaroitus" olisi myös viihdettä, se on vain paremmalla otteella tehtyä).

Toisen maailmansodan lopussa Brasilia julisti sodan Saksalle. Kirjassa Brasiliassa oleskelevat saksalaiset livahtavat ikivanhalla purjelaivalla satamasta ja suuntaavat kohti Saksaa. Laiva on naamioitu ruotsalaiseksi. Mukana on 22 merisotilasta, viisi nunnaa ja Saksan Brasilian-lähettiläs vaimoineen. "Deutschland"-laivan matkaa seurataan ja sen rinnalla muita juonikäänteitä, joista kiinnostavin on saksalainen sukellusvenekapteeni, joka joutuu englantilaisten vangiksi, mutta karkailee koko ajan. Lopulta kaikki päätyvät samaan pisteeseen, Hebrideille ankarassa myrskyssä.

Oikein mukava merisotakirja, jossa siviilien panos tulee voimakkaasti esiin. Meripelastusveneen siirto maitse satamasta toiseen on tiettävästi todella tapahtunut, joskaan ei kirjan kuvaamassa tilanteessa. Nuorena käytännöllisesti katsoen hukkasin sydämeni sille saksalaiselle sukellusvenekapteenille - todellinen sankari.0 Comments:

Post a Comment

<< Home